top of page

mån 20 mars

|

Chalmerska Huset

Årsmöte

Göteborgsförfattaren Marie Hermanson håller föredrag om Jubileumsutställningen 1923 och hennes senaste bok Pestön.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Årsmöte
Årsmöte

Tid och plats

20 mars 2023 18:00

Chalmerska Huset, Södra Hamngatan 11, 411 14 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Marie Hermanson föddes 1956 i Sävedalen utanför Göteborg. Efter Journalisthögskolan och universitets- studier i sociologi, litteraturvetenskap och barnlitteratur arbetade hon som dagspressjournalist. Numera försörjer hon sig på sitt författarskap.

Hon debuterade 1986 med Det finns ett hål i verkligheten. 1995 blev hon nominerad till Augustpriset med romanen Värddjuret, som senare blev dramatiserad och framförd på teater Pero i Stockholm. Med Musselstranden 1998 fick hon ett stort kritiker- och publikgenombrott. Två av hennes senare böcker speglar varandra: i Hembiträdet nästlar sig en kvinna in i ett hus som hon är nyfiken på, i Mannen under trappan jagar en inneboende iväg en familj som bosätter sig i ”hans” hus. Mannen under trappan visades som tv-serie i SVT 2009.

Den stora utställningen utkom 2018 och Pestön 2021. Pestön nominerades till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Den stora utställningen

Den 8 maj 1923 invigs den efterlängtade Jubileums- utställningen i Göteborg, en storslagen manifestation av modernism, uppfinningar och nöjesliv.

På plats finns den unga journalisten Ellen, men också polisen Nils. När ryktet sprids att Einstein ska hålla sin Nobelföreläsning på utställningen sätts plötsligt hotfulla antisemitiska krafter i rörelse.

En medryckande roman om några människor vars öden knyts samman på ett sätt de aldrig hade kunnat förutse.

Måndag 20 mars kl 18.00 | Plats Chalmerska Huset, Södra Hamngatan 11. 395 kr inkl landgång och vin/alkoholfritt. Kaffe eller te och chokladbit.

Biljetter

  • Årsmöte

    Inträde inkl. landgång och vin/alkoholfritt. Kaffe eller te och chokladbit.

    395,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page