tors 17 juni | Chalmerska Huset

ÅRSMÖTE PÅ CHALMERSKA HUSET (1)

Inklusive föreläsning om Konsthallen av Ann-Sofi Roxhage och Andréas Hagström
Registrering är stängd
ÅRSMÖTE PÅ CHALMERSKA HUSET  (1)

Tid och plats

17 juni 18:30
Chalmerska Huset, Södra Hamngatan 11, Göteborg

Om evenemanget

I år kommer årsmötet att äga rum på Chalmerska Huset. Chalmerska Huset var bostad åt den första ägaren William Chalmers. Skandinaviska Kreditaktiebolaget bedrev länge bank i huset, som donerades 2006 till Chalmers Tekniska Högskola. Efter att vi ätit kan de som vill gå med på en rundvandring i huset och se det fantastiska bankvalvet i originalskick.

2023 fyller Sveriges näst äldsta verksamma konsthall - Göteborgs Konsthall - hundra år. I ett sekel har då konsthallen fungerat som ett av de viktigaste naven för modern och samtida konst i Sverige. Just nu pågår arbetet med att ta fram en bok som sammanfattar konsthallens historia och visar på hur strömningar i samhället har påverkat verksamheten och hur verksamheten i sin tur haft betydelse för konsten och samhället. Samtidigt planeras en flytt av konsthallen från Götaplatsen till Frihamnen på Hisingen med inflyttning 2023. Konsthallschef Ann-Sofi Roxhage tillsammans med redaktör/utställningsvärd Andréas Hagström ger oss en inblick i dessa pågående processer.

Ann-Sofi Roxhage har arbetat som chef på Göteborgs Konsthall sedan 2013 och har en magisterutbildning på Göteborgs Universitet i fri konst och fotografi från 2004. Hon har även varit verksam i styrelsen för Galleri 54 (2006 – 2009) och arbetat som konstpedagog i många år.

Andréas Hagström har arbetat på Göteborgs Konsthall i olika roller sedan 2001. I grunden är han utbildad konstnär och har även jobbat som frilansskribent. Just nu arbetar han med att gräva i konsthallens historia för att färdigställa en bok över verksamhetens snart 100-åriga historia.

(foto: Hendrik Zeitler) 

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
 • Årsmöte utan mat och dryck
  0 kr
  0 kr
  0
  0 kr
 • ÅRSMÖTE inkl mat och dryck
  395 kr
  395 kr
  0
  0 kr
Totalt0 kr

Om önskat evenemang är fullbokat, vänligen skicka ett mail för att stå på väntlistan.