top of page

mån 30 aug.

|

Inom Vallgraven

ÅRSMÖTE PÅ CHALMERSKA HUSET inklusive föreläsning om Konsthallen av Ann-Sofi Roxhage och Andréas Hagström

ANMÄLAN FRÅN 1 AUG KL 10.00

ÅRSMÖTE PÅ CHALMERSKA HUSET   inklusive föreläsning om Konsthallen av Ann-Sofi Roxhage och Andréas Hagström
ÅRSMÖTE PÅ CHALMERSKA HUSET   inklusive föreläsning om Konsthallen av Ann-Sofi Roxhage och Andréas Hagström

Tid och plats

30 aug. 2021 18:30

Inom Vallgraven, Södra Hamngatan 11, 411 14 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

I år kommer årsmötet att äga rum på Chalmerska Huset. Chalmerska Huset var bostad åt den första ägaren William Chalmers. Skandinaviska Kreditaktiebolaget bedrev länge bank i huset, som donerades 2006 till Chalmers Tekniska Högskola. Efter att vi ätit kan de som vill gå med på en rundvandring i huset och se det fantastiska bankvalvet i originalskick.

2023 fyller Sveriges näst äldsta verksamma konsthall - Göteborgs Konsthall - hundra år. I ett sekel har då konsthallen fungerat som ett av de viktigaste naven för modern och samtida konst i Sverige. Just nu pågår arbetet med att ta fram en bok som sammanfattar konsthallens historia och visar på hur strömningar i samhället har påverkat verksamheten och hur verksamheten i sin tur haft betydelse för konsten och samhället. Samtidigt planeras en flytt av konsthallen från Götaplatsen till Frihamnen på Hisingen med inflyttning 2023. Konsthallschef Ann-Sofi Roxhage tillsammans med redaktör/utställningsvärd Andréas Hagström ger oss en inblick i dessa pågående processer.

Ann-Sofi Roxhage har arbetat som chef på Göteborgs Konsthall sedan 2013 och har en magisterutbildning på Göteborgs Universitet i fri konst och fotografi från 2004. Hon har även varit verksam i styrelsen för Galleri 54 (2006 – 2009) och arbetat som konstpedagog i många år.

Andréas Hagström har arbetat på Göteborgs Konsthall i olika roller sedan 2001. I grunden är han utbildad konstnär och har även jobbat som frilansskribent. Just nu arbetar han med att gräva i konsthallens historia för att färdigställa en bok över verksamhetens snart 100-åriga historia.

(foto: Hendrik Zeitler) 

Biljetter

  • Årsmöte utan mat och dryck

    0,00 kr
  • ÅRSMÖTE inkl mat och dryck

    395,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page