top of page

tis 04 juni

|

Götaplatsen

Besök på Sliperiet i Borgvik, Lars Lerins konsthall Sandgrund och Värmlands museum i Karlstad

Dagsresa till Värmland

Besök på Sliperiet i Borgvik, Lars Lerins konsthall Sandgrund och Värmlands museum i Karlstad
Besök på Sliperiet i Borgvik, Lars Lerins konsthall Sandgrund och Värmlands museum i Karlstad

Tid och plats

04 juni 2024 08:30 – 21:00

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Resan inleds med lunch och en guidad visning av sommarens utställning i konsthallen på Sliperiet i Borgvik. Konst och gastronomi mitt i den värmländska landsbygden. Oscar Magnusson, frontman i Sven-Ingvars, köpte 2009 Borgviks gamla träsliperi och massafabrik och startade 2010 konsthallen Sliperiet. Konsthallen är idag en viktig del av Värmlands kultur och besöksnäring och är också Värmlands största privatägda konsthall. I unik miljö möter kulturarv en modern konsthall och landsbygd det urbana. Varje år presenteras en samlingsutställning där erkända konstnärer möter nya på frammarsch. I matsalen serveras mat gjord från grunden av noggrant utvalda råvaror.

Därefter fortsätter vi till Karlstad, där vi besöker både Lars Lerins konsthall Sandgrund med guidad visning och grannen Värmlands museum, där vi får en kort introduktion och tittar på sommarens två separatutställningar. Den ena – Glitch – med konstnären Katja Pettersson, en av grundarna till designgruppen Front. Relationen mellan människa och natur är ett övergripande tema i hennes arbete. På senare tid har hon gjort ett antal offentliga gestaltningar. Med Front gjorde hon många utforskande projekt, där flera föremål numera ingår i de permanenta samlingarna på MOMA i New York, Centre Pompidou i Paris och V&A i London. 2019 valdes hon in i Kungliga Konstakademien. Den andra utställningen – Strangers to ourselves – är med den iranske dokumentärfotografen Hashem Shakeri. Han utforskar skärningspunkten mellan identitet, exil och sociala utmaningar. Hans centrala fråga är hur klimatkatastrofer samt politiska och sociala omvälvningar påverkar individer och samhällen i Iran och Afganistan. Vi avslutar med eftermiddagsfika innan vi återvänder till Göteborg.

Tisdag 4 juni kl 08.30 (bussen framkörd 08.15) – ca 21.00 | Götaplatsen. 1 170 kr inkl entréer, guidningar, lunch, kaffe och eftermiddagsfika med fralla. | Max 49 deltagare.

Biljetter

  • Stadsvandring Jubileumsmingel

    Försäljningen slutar: 02 juni 10:00

    Priset inkluderar jubileumsmingel.

    1 170,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page