top of page

tors 09 juni

|

Pilane

Dagsresa till Bohuslän, max 50 deltagare

Anmälan öppen från 10 januari 2022, kl 08.00

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Dagsresa till Bohuslän, max 50 deltagare
Dagsresa till Bohuslän, max 50 deltagare

Tid och plats

09 juni 2022 08:00 – 16:00

Pilane, 471 92 Pilane, Sverige

Om evenemanget

Första anhalten är Pilane Skulpturutställning. Vi strövar runt på egen hand i den vackra skärgårdsnära naturen och tar in både nya skulpturer och de gamla välkända fina verken. Ingen förmiddagsfika, ta gärna med eget mellanmål.

   Nästa stopp är Akvarellmuseet och utställningen ”René Magritte – idéernas laboratorium”. Den ger oss en inblick i Magrittes gåtfulla surrealistiska bildvärld. Där ifrågasätts givna sanningar och invanda föreställningar; på papper i teckningar, brev, goacher, dokument men även i filmer. Museet tar inte emot grupper på sitt sommarprogram 2022 och ger inga visningar. Var och en betalar för sig, entrékostnaden 140 kr, ingår inte i vårt pris. I Skärhamn äter vi också lunch på restaurang Vatten vid havskanten.

   På Stenungssunds konsthall får vi först en kort introduktion till utställningen om konstnärerna och animatörerna Niki Lindroth och Johannes Nyholm, därefter tid att strosa runt på egen hand.

Niki är även regissör och kortfilmare och berättar om moderna fabler som tar sig an samtidens ångest med vemod men med humor. Hennes animerade kortfilm ”Min börda” har t.ex. fått mer än 80 priser på olika filmfestivaler världen över sen premiären 2017.

   Johannes Nyholm, även han regissör gör både kort- och långfilmer, t.ex. Jätten, Dockpojken samt Las Palmas där hans ettåring utklädd till medelålders tant och omgiven av marionettdockor ”festar på en bar i Las Palmas”. Han har fått priser både internationellt och i Sverige. (Guldbaggen). Utställningen visar bl.a. deras dockor och miljöer från filmerna.

Biljetter

  • Dagsresa till Bohuslän

    Buss avgår från Götaplatsen. Priset inkluderar, resa, entré Pilane, lunch, kaffe och kaka. Entréavgift Akvarellmuséet 140 kr tillkommer.

    635,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page