top of page

tors 16 sep.

|

Buss från Götaplatsen

DAGSRESA TILL BORÅS – BORÅS KONSTBIENNAL som utgör en del av stadens 400-årsjubileum

ANMÄLAN FRÅN 1 AUG KL 10.00

Registrering är stängd
Se andra evenemang
 DAGSRESA TILL BORÅS – BORÅS KONSTBIENNAL som utgör en del av stadens 400-årsjubileum
 DAGSRESA TILL BORÅS – BORÅS KONSTBIENNAL som utgör en del av stadens 400-årsjubileum

Tid och plats

16 sep. 2021 08:30 – 17:30

Buss från Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Konstverk presenteras i det offentliga rummet runt omkring centrala Borås, vid Viskan samt på Borås Konstmuseum och Textilmuseum. Biennalen cureras av Stockholmsbaserade Ulrika Flink och Londonbaserade Amanprit Sanhu. Tema för i år är att överväga nya former av kollektivitet samt utforska vad som utgör en stads emotionella relationer och sociala struktur.

På Textilmuseet kommer vi att ta del av del av utställningen CRAFT RITUALIS som är en färgsprakande sagovärld och ett experimentellt multikonstverk i gränslandet mellan det taktila, analoga och digitala. Specialkomponerad musik, rituella slöjdinstallationer och interaktiva instrument skapar en lekfull och meditativ helhetsupplevelse utöver det vanliga!

Utställningen belyser ytterst att tillvarata och värdesätta de resurser som finns omkring för en hållbar framtid – såväl gamla hantverk och fantastiska naturmaterial som äldre människors kunskaper och skönhet. Craft Rituals är skapad av konstnären Aia Jüdes.

Ett besök på Abecita är också på programmet och där ska vi betrakta utställningen DAN ISACC WALLIN – SILENCE SPEAKS

Hur mycket slit är en bild värd? Fotografen Wallin lämnar civilisationen, korsar öknar och tar sig till avlägsna öar. I själva exponeringsögonblicket uppstår något större än mötet mellan blicken, kameran och motivet. Själva fotograferandet är en process både utifrån en konstnärlig, teknisk och hantverksmässig expedition.

Vidare ska vi njuta av PEGGY ANDERSSON´s – THE MORNING DIP.

Traditionen att tidigt promenera i badrock till morgonbryggan i Torekov för ett dopp är vida känt. Den svensk-amerikanska fotografen Peggy Andersson har gestaltat sommarortens badritual med dess oskrivna regler och som sträcker sig över alla generationer. Framför kameralinsen är alla lika och för att gestalta generaliseringen var valet av kamera avgörande, vilket vi får ta del av i utställningen.

Biljetter

  • Dagsresa till Borås

    I priset ingår resa, entréer, guidningar, fm-kaffe, lunch och em-kaffe

    795,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page