top of page

tors 28 apr.

|

Nivaagaard

Dagsresa till Danmark, max 50 deltagare

Anmälan öppen från 10 januari 2022, kl 08.00

Dagsresa till Danmark, max 50 deltagare
Dagsresa till Danmark, max 50 deltagare

Tid och plats

28 apr. 2022 07:30 – 22:45

Nivaagaard, 2990 Nivå, Danmark

Om evenemanget

Vår traditionella Danmarksresa tar oss i år först till Nivaagaards Malerisamling. Vi börjar med tidig frukost-lunch samt kaffe vid 11-tiden. Vårens utställning är ”Wilhelm Marstrand – den store berättaren”, dansk guldålders mest populäre konstnär. Han skildrade folklivet färgstarkt och livfullt med humor och satir. Här får vi gå runt på egen hand.

   Vid nästa mål Ordrupgaard får vi en visning av utställningen ”Paul Gauguin och hans venner”. Den fokuserar på den symboliska konsten som genom Gauguin blev känd som Syntetism i slutet av 1800-talet. Med Gauguin som lärare fick den nya konsten stort inflytande hos många yngre konstnärer som vi idag hänför till Pont-Avenskolan. Konstnärer som t ex JF Willumsen, Mogens Ballin och Johan Rohde tillhörde Gauguins vänkrets och tog med sig de nya strömningarna hem till Danmark. Utställningen presenterar viktiga verk av Gauguin samt ett brett urval verk av konstnärer som experimenterade med den nya symboliska konsten.

   På Louisiana intas scenen av en internationell klassiker, Sonia Delaunay (1885-1979) en konstnär vars verk inbegriper måleri, textildesign, kläder, kostymer, reklam och bokdesign. Utställningen visar verk från 1910- till 1970-talet och är den första stora presentationen av Delaunay i Skandinavien. Hon är en av modernismens mest originella konstnärer och hennes program och varumärke handlade inte bara om att modernisera bildkonsten utan också kulturen i mycket bredare mening. Vi börjar med en visning, därefter rundvandring på egen hand. Den brittiske arkitekten Peter Cook ”City landscapes” finns med i en egen utställning.

   Besöket avslutas med middag.

Biljetter

  • Dagsresa till Danmark

    Buss avgår från Götaplatsen. Priset inkluderar resa, två visningar, tre entréer, lunch och middag.

    1 965,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page