top of page

tis 31 maj

|

Nylund-Rörstorp

Dagsresa till Småland, max 50 deltagare

Anmälan öppen från 10 januari 2022, kl 08.00

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Dagsresa till Småland, max 50 deltagare
Dagsresa till Småland, max 50 deltagare

Tid och plats

31 maj 2022 07:30 – 21:30

Nylund-Rörstorp, Skulpturvägen 2, 331 44 Värnamo, Sverige

Om evenemanget

Vårt första stopp blir Vandalorum i Värnamo. Vid ankomst serveras vi förmiddagskaffe och smörrebröd, och därefter får vi en introduktion av sommarens stora utställning ”Wanja Djanaieff och hennes tjugotvå älsklingsfärger”. Wanja Djanaieff, född 1941, är en av Sveriges mest inflytelserika textilformgivare. Under en karriär som sträcker sig över nästan 60 år har hon verkat som kläddesigner, textilkonstnär, professor, scenograf. Hon har varit designchef för NK Designgrupp, Strömma och Almedahls. Dessutom var hon en av Svenska Designbyråns grundare. Ytterligare någon utställning kommer att visas vid tiden för vårt besök.

   Vi fortsätter till Växjö och efter lunch besöker vi Sveriges Glasmuseum, som sedan 1995 är en separat del av Smålands Museum. Vi får en introduktion och guidning av separatutställningen ”Orrefors skatter”. Orrefors var bruket som under1900-talet gav svenskt glas världsrykte. Ett nära samarbete mellan konstnärer och hantverkare tänjde på glasets gränser och utvecklade tekniker och verk som skulle komma att bli typiska för Orrefors. I utställningen visas upp ett urval av de mest intressanta och unika verk som Orrefors glasbruk någonsin producerat. Det finns även lite tid att titta på de permanenta glasutställningarna.

   Dagens sista besök blir IKEA Museum i Älmhult, där vi får en kort introduktion av museet. Sedan är det fri rundvandring. Vid vårt besök pågår även separatutställningen Hagberg + Hagberg. Knut Hagberg och Marianne Hagberg har tillsammans designat över 2.100 produkter åt IKEA, vilket troligen gör dem till några av de mest representerade formgivarna i svensk designhistoria. Efter kvällsfika på IKEA är det dags att återvända hem till Göteborg igen.

Biljetter

  • Dagsresa Småland

    Buss avgår från Götaplatsen. Priset inkluderar resa, förmiddagsfika, lunch, kvällsfika, entréer och guidning.

    1 020,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page