top of page

ons 01 sep.

|

Buss från Götaplatsen

DAGSRESA TILL VÄRMLAND med besök på Karin Broos museum Alma Löv i Östra Ämtervik och Rackstadmuseet i Arvika

ANMÄLAN FRÅN 1 AUG KL 10.00

DAGSRESA TILL VÄRMLAND med besök på Karin Broos museum Alma Löv i Östra Ämtervik och Rackstadmuseet i Arvika
DAGSRESA TILL VÄRMLAND med besök på Karin Broos museum Alma Löv i Östra Ämtervik och Rackstadmuseet i Arvika

Tid och plats

01 sep. 2021 07:30 – 21:30

Buss från Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Första museibesöket är Alma Löv Museum. På vägen upp till Värmland gör vi ett kort stopp i Dalsland på Hamrane Bak- och Kaffestuga för förmiddagskaffe och deras specialitet klengås.

Alma Löv Museum är ett konstprojekt och en konstgård som visar samtidskonst på annorlunda och spännande sätt. Huvudbyggnaden är en ombyggd lada med tre våningar, som förutom konstutställningar även inrymmer teatersalong. Bakom museet står familjen Broos; Karin, Marc och Stella. Det grundades 1998 och har sedan dess visat konst av både svenska och internationella konstnärer. Vi får en guidning av museet.

Efter lunch på Selma SPA i Sunne fortsätter vi till Rackstadmuseet i Arvika. Det var skulptören och bildhuggaren Christian Eriksson, som i mitten av 1890-talet lät bygga sin Ateljé Oppstuhage som idag finns bevarad som en del av Rackstadmuseet. Rackstadkolonin blev sedan Sveriges främsta konstnärskoloni. Kolonin kom att starkt förknippas med den nationalromantiska konsten. Både måleri och konsthantverk lyfts fram på museet, som stod klart 1993. Idag drivs museet av ideella föreningen Rackstadmuseet och lockar besökare från hela Europa. Det är en unik miljö och visar på en av svensk konsthistorias verkliga pärlor. Sommaren och förhösten 2021 pågår även en stor separatutställning med den svensk-isländska textilkonstnären Sunna Hansdóttir. Även här blir det guidning av museet.

Om vädret tillåter tar vi en kort promenad i Arvika Stadspark och tittar på skulpturer innan vi åker tillbaka till Göteborg. Det blir en snabb fika på hemvägen.

Maximalt 49 deltagare.

(foto: Lars Norrby/ Rackstadmuseet)

Biljetter

  • DAGSRESA TILL VÄRMLAND

    1 190,00 kr

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page