top of page

fre 07 maj

|

Götaplatsen

ENDAGSRESA I HALLAND

Laholms Teckningsmuseum, Hishult, Mjellby och Hallands Konstmuseum

Registrering är stängd
Se andra evenemang
ENDAGSRESA I HALLAND
ENDAGSRESA I HALLAND

Tid och plats

07 maj 2021 07:30 – 20:30

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Bussen startar 7.30 och tar oss direkt ner till Laholms Teckningsmuseum på ca 2 tim,  där vi börjar med en fika följt av fri rundvandring på Josefin Lindskogs utställning av storskaliga teckningar i blyerts. Hon är en oerhört skicklig tecknare och arbetar även som kostymdesigner för scen. Hon blev Rettigs konstnärsstipendiat 2019. Ur Juryns motivering: ”Josefin Lindskogs arbeten har en etsande skärpa. I hennes monumentala teckningar genomströmmas kropparna av de starka krafter som uppstår i spänningen mellan yttre och inre krav...De anspända kropparna rymmer en stillhet som leder tanken till antika marmorskulpturer och bidrar till bildernas lika dynamiska som oroande dubbelhet.”

Därefter fortsätter vi till Hishult. Där väntar oss visning i parken och konsthallen följt av lunch. Mari Rantanen ställer ut målningar och tryck. Hennes verk består av kompositioner, ofta storskaliga, i en egen intensivt lysande färgskala i chockrosa, neongrönt, orange och gult, som utrycker hopp och glädje. Hennes offentliga verk finns bl.a. här i Göteborg på Kvinnokliniken Östra sjukhuset och på pendelstation Odenplan i Stockholm i form av 5x12 m stora glaspaneler med digitalt tryck och emalj.

Nästa stopp på vår rundtur blir Mjellby konsthall där Anna Sjödahls utställning ”All denna jävla lycka” visas. Ett konstnärsskap som, ofta med humor, tar avstamp i vardagslivet med dess problem och drömmar. Hennes senaste separatutställning var på Liljevalchs 1999. Anna Sjödahl, som gick bort 2001 är representerad på alla stora svenska konstmuseer och kom att betyda mycket för den svenska konsthistorien.

Dagens sista konstbesök gör vi på Hallands konstmuseum i Halmstad, där vi på egen hand får titta på Hallands konstförenings jurybedömda Vårsalong och utställningen ”Vill ha - flärdfullt ur samlingen”. Här får vi kliva in i museets Walk-in- closet fylld av modeaccessoarer från 1900-talets första hälft, med vackra hattar, skor och smycken.

På hemvägen stannar vi vid Laxbutiken, Heberg för ett litet kvällsmål.

PRIS: 1090 kr inkl. inträden visningar morgonfika lunch och kvällsmål

ANMÄLAN & BETALNING: Senast onsdag 21 april

Dela detta evenemang

bottom of page