ons 29 sep. | Buss från Götaplatsen

ENDAGSRESA I HALLAND Hishult, Mjellby och Hallands konstmuseum

ANMÄLAN FRÅN 1 AUG KL 10.00
Registrering är stängd
ENDAGSRESA I HALLAND Hishult, Mjellby och Hallands konstmuseum

Tid och plats

29 sep. 07:30 – 20:30
Buss från Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Bussen tar oss direkt ner till Kvibille Gästgivargård för morgonkaffe med smörgåsar.

I Hishult väntar oss visning i park och konsthall följt av lunch. Maria Miesenberger visar en retrospektiv utställning med skulpturer och foto. Hon har tidigare, med utgångspunkt från sin egen familjs fotoalbum, utforskat vilken roll barnet har i familjen och hur man formas som individ. Barndom, minnen och frånvaro är något som återkommer i hennes skulpturer. 

Maria Miesenberger har studerat fotografi och måleri på Konstfack och skulptur vid Parsons School of Design i New York. Hon utsågs 2005 till Årets MMF-konstnär av Märta Måås-Fjetterström AB. 2009 fick hon Anna Nordlander-priset och 2011 Svenska fotobokspriset för ”Sverige/Schweden”.

Nästa stopp på vår rundtur blir Mjellby konstmuseum, där man fortsätter att uppmärksamma konstnärskap från den internationella surrealistscenen. Hösten 2021 presenteras en omfattande utställning med den brittisk-argentinska avantgardekonstnären Eileen Agar (1899-1991). Hon ställde, som en av få kvinnor, ut på den internationella surrealistutställningen i London 1936. Utställningen visar en bred bild av Agars mångfacetterade och gränslösa konstnärskap som spänner över både kubismen och surrealismen. I hennes verk blandas det personliga med både skarp humor och samhällskritik i målningar, fotografier och objekt.

Dagens sista konstbesök gör vi i Halmstad på Hallands konstmuseum, där vi på egen hand får titta på utställningen om Märta Måås Fjetterström (1873-1941) och hennes textila gärning som är exceptionell i svensk formgivnings- och hantverkshistoria. Genom internationella hantverks- och industriutställningar kom formgivare och entreprenörer som Annie Frykholm, Elsa Gullberg och Märta Måås-Fjetterström uppmärksammas och utgöra eliten inom svensk design under den epok vi kallar Swedish Grace.

På hemvägen stannar vi vid Laxbutiken i Heberg för ett litet kvällsmål.

(foto: Konsthallen i Hishult.  ”Holding On”  Maria Miesenberger)

Biljetter
Pris
Antal
Totalt
  • HALLANDSRESA
    995 kr
    995 kr
    0
    0 kr
Totalt0 kr

Om önskat evenemang är fullbokat, vänligen skicka ett mail för att stå på väntlistan.