top of page

tors 31 aug.

|

Götaplatsen

Konst, arkitektur och en kungsgård

Dagsresa till Tomarp, Klippan och Malmö

Konst, arkitektur och en kungsgård
Konst, arkitektur och en kungsgård

Tid och plats

31 aug. 2023 07:30 – 20:30

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Vi inleder med ett besök på Tomarps kungsgård som har anor från 1600-talet. Efter förmiddagsfika och introduktion tittar vi på den aktuella utställningen ”Du och Jag” av Stina Nyringer.

På vägen söderut besöker vi Klippan och S:t Petri kyrka (1962-1966) som är ritad och konstruerad av Sigurd Lewerentz. Arkitektoniskt är kyrkan ansedd som en av Sveriges mest fulländade och den har också blivit internationellt uppmärksammad. Kyrkan är rikt utsmyckad av några av Sveriges mest kända konstnärer.

Vi fortsätter till Malmö Konsthall där vi serveras lunch. Vid vårt besök visas ett 20-tal konstverk av skulptören Roman Signer. Utställningen är hans första stora separatutställning i Sverige och Skandinavien. Här erbjuds vi att delta i en guidad tur.

Vi avslutar dagen med ett besök på Malmö Konstmuseum som visar utställningen ”Tal R och Mamma Andersson runt om C F Hill”. Upplev två av Nordens viktigaste samtidskonstnärer som visar ett flertal nya verk relaterade till det nordiska måleriet och konstnären Carl Fredrik Hill (1849-1911). Malmö Konstmuseum har också en av Sveriges största konstsamlingar. Efter guidningen har du egen tid att beskåda konsten.

Torsdag 31 augusti kl 07.30 (bussen framkörd 07.15) – ca 20.30 | Götaplatsen. 950 kr inkl entréer, guidningar, förmiddagsfika och lunch. | Max 49 deltagare.

Biljetter

  • Dagsresa till Tomarp, Klippan

    Resa inkl entréer, guidningar, förmiddagsfika och lunch.

    950,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page