top of page

tis 09 apr.

|

Götaplatsen

Konst i Höganäs, Falsterbo och Malmö

Dagresa

Konst i Höganäs, Falsterbo och Malmö
Konst i Höganäs, Falsterbo och Malmö

Tid och plats

09 apr. 2024 07:30 – 20:15

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Vi inleder med ett besök på KKAM i Höganäs som har en av landets främsta samlingar av modern skandinavisk keramik. Det är en samling i rörelse, en temperaturmätare på den nutida keramikens tillstånd. Museet grundades 1924 av Höganäs Fabriks- och Hantverksförening och insamlade från början huvudsakligen hembygdsföremål.

Under 50-talet började museet samla och köpa in keramikföremål, som tillsammans med flera generösa donationer blev grunden till dagens unika keramiksamling. Efter förmiddagsfika har vi egen tid att titta på den fasta utställningen och den aktuella specialutställningen signerad den internationellt kände Bertil Vallien. Här kommer vi att få se keramik, främst från 1960-talet, samt en del skisser. Glasobjekt ingår inte i denna utställning.

Falsterbo Photo Art Museum som ligger naturskönt nära stranden är vårt nästa stopp. Här får vi en visning av den privata fotosamlingen som är av internationell kaliber. Den är uppbyggd över 15 år av Malmöparet Claes och Christina Lindquist.

Det är fotografi i världsklass, en unik fotosamling med cirka 550 originalfotografier. Här finns t ex mer än 50 fotografier av Helmut Newton och 40 fotografier av Herb Ritts. Väl representerade är också Richard Avedon, Irving Penn, Peter Lindbergh, Robert Mapplethorpe och Anton Corbijn samt mer än 40 andra fotografer i världsklass. Vi äter lunch på Bistro Perspektiv, som ligger i anslutning till museet.

Vi fortsätter till Malmö mässhall där vi kliver in i Monets förtrollande värld. Efter att ha gjort succé i bl a New York, Wien och Zürich kommer ”Monet’s Garden – The Immersive Experience” till Malmö! Ett nytt sätt att interagera med Claude Monets mästerverk, känna stämningen i hans mytomspunna trädgård i Normandie och få en inblick i hur han arbetade i studion. Genom skärmar, stora projektioner, interaktiva installationer och stämningsfull musik skapar utställningen en helhetsupplevelse där du genom toppmodern teknik får uppleva impressionismens portalfigur och hans verk.

OBS! Sista anmälningsdag 7 mars för att garantera biljetter till ”Monet’s Garden”.

Tisdag 9 april kl 07.30 (bussen framkörd 07.15) – ca 20.15 | Götaplatsen. 1 390 kr inkl entréer, guidning, förmiddagsfika med ostfralla och lunch. | Max 49 deltagare.

Biljetter

  • Dagsresa

    Priset inkluderar entréer, guidning, förmiddagsfika med ostfralla och lunch.

    1 390,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page