top of page

fre 31 maj

|

Kungsladugård

Kungsladugård med extra allt!

Stadsvandring med Jubileumsmingel

Kungsladugård med extra allt!
Kungsladugård med extra allt!

Tid och plats

31 maj 2024 14:00

Kungsladugård, Kungsladugårdsgatan 40, 414 69 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Följ med på en promenad i det vackra Kungsladugård. Ett möte med stadsdelens historia och de ståtliga byggnaderna, ofta med 1920-talets klassicistiska utformning. Ta del av stadsplaneringen, upplev en ”turbinplats”, se en stilla gata, njut av de vackra innegårdarna och låt oss diskutera kontrasterna som finns i stadsdelens byggnation. Lär mer om vad som faktiskt hände med allt virke som byggde Göteborgsutställningen 1923, vad var ett barnrikehus egentligen och var Gunnar Gren startade sin fotbollskarriär. Vandringen leds av Lars Wiking. Med sitt stora intresse för Göteborgs historia, arkitektur och konst har Lars guidat i staden under flera år. Med humor, entusiasm och stort kunnande berättar Lars om Kungsladugård med mera.

Vi avslutar vår vandring utomhus med ett Jubileumsmingel bestående av två danska smörrebröd med rostbiff, remouladsås och rostad lök respektive rökt lax, hovmästarsås och dill. Jordgubbar i florsocker, kaffe/te med kokostopp och rosévin/alkoholfria drycker.

Fredag 31 maj kl 14.00 | Start vid Kungsladugårdsgatan 40 och avslut vid Svanebäcksgatan 2. | Vandringen tar cirka två timmar plus valfri tid för mingel. | 385 kr inkl Jubileumsmingel. | Max 20 deltagare.

Biljetter

  • Stadsvandring Jubileumsmingel

    Priset inkluderar jubileumsmingel.

    385,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page