top of page

tors 01 sep.

|

Götaplatsen, buss framkörd 08.45

Löfwings Ateljé, Stola Herrgård och Läckö Slott – 1 september

Dagsresa till Västergötland, max 50 deltagare

Löfwings Ateljé, Stola Herrgård och Läckö Slott – 1 september
Löfwings Ateljé, Stola Herrgård och Läckö Slott – 1 september

Tid och plats

01 sep. 2022 09:00 – 21:00

Götaplatsen, buss framkörd 08.45, Götaplatsen, Göteborg, Sweden

Om evenemanget

VÅRT FÖRSTA STOPP blir Löfwings Ateljé och Krog i Broddetorp, som är en kulturoas intill Hornborgasjöns södra strand. Här kan man njuta av Linda Löfwings mat, uppleva den naturinspirerade konsten av Göran Löfwing och upptäcka konstnärens inspirationskälla utanför dörren. På Löfwings erbjuds vi en inspirerande konstupplevelse i kombination med en lika genuin smakupplevelse. Idag är Löfwings utmed Tranevägen genom Sätuna och Hornborga Socknar ett landmärke och begrepp i bygden, en kulturinstitution med tusentals besökare om året. Bland evenemangen är opera och klassisk musik återkommande inslag. Efter visning i konsthallen serveras vi lunch i restaurangen.

Nästa stopp blir Stola Herrgård mellan Lidköping och Läckö. Herrgården har funnits sedan Medeltiden och ägdes från 1530-talet – 1808 av släkten Ekeblad. Den har rokokoinredning från 1700-talet och är idag ett kulturmärkt byggnadsminne. Vi får en visning av den vackra herrgården innan vi far vidare till Läckö Slott.

Dagens sista stopp blir Läckö Slott på Kållandsö. Slottet har ett medeltida ursprung från 1298 och är ett minne

från Sveriges Stormaktstid. Efter år av vanvård inleddes omfattande byggnadsarbeten av Magnus Gabriel de la Gardie på 1600-talet och han gjorde Läckö Slott till ett av landets mest betydelsefulla. Slottet utvecklades från en medeltida borg till en barockpärla. Vi får en guidad visning av Paradvåningen och efter en kort information fri rundvandring i sommarens utställning ”Sökandet efter skogens själ” av konstnärsduon Iris och Mattias Alexandrov Klum. Nutida idéer om vår relation till naturen ställs på sin spets genom subtilt förvrängda perspektiv och förskjutna tidsuppfattningar. Paret Alexandrov Klum har hela världen som arbetsfält och arbetar med fotografi, film, ljud och installationer i övergången mellan kontemporär konst och dokumentärt berättande. Vi avslutar besöket med kvällsfika på någon av Läckö Slotts restauranger innan vi återvänder till Göteborg.

Torsdag 1 september kl 09.00 – ca 21.00 Götaplatsen, buss framkörd 08.45.

955 kr inkl. entréer och guidningar, lunch med tillbehör och lätt dryck, kaffe och hembakad kaka. Kvällsfika.

Max 50 deltagare. Obs! Begränsad tillgänglighet på Läckö Slott. Det finns ingen hiss i slottet.

Biljetter

  • Dagsresa till Västergötland

    Resa inkl. entréer och guidningar, lunch med tillbehör och lätt dryck, kaffe och hembakad kaka. Kvällsfika.

    955,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page