top of page

tors 01 juni

|

Götaplatsen

Rian designmuseum, Skissernas Museum och Moderna Museet Malmö

Dagsresa till Halland och Skåne

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rian designmuseum, Skissernas Museum och Moderna Museet Malmö
Rian designmuseum, Skissernas Museum och Moderna Museet Malmö

Tid och plats

01 juni 2023 08:30 – 21:00

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Vårt första stopp blir Rian designmuseum i Falkenberg, där vi inleder med kaffe och smörgås i museets nya kafé Swerl Coffee. Rian, som öppnade 1991, arbetar med ett brett och inkluderande designbegrepp som omfattar industridesign, mode, konsthantverk, slöjd och arkitektur. Ett pågående, flerårigt projekt på museet är att lyfta fram 1900-talets kvinnliga formgivare genom utställningar och publikationer. Vi får en guidad visning av sommarens två utställningar. Den ena visar modedesigner Marina Kereklidou, född 1970. Hon har blivit prisad designer och aktad stylist med några av våra största varumärken och artister i portföljen, specialdesigner för klänningar till Nobelfesten, Melodifestivalen och ELLE- galan, modechef för Bon Magazine och chefsdesigner för Busnel. Hon har arbetat som stylist, modechef och designer i över 20 år och är sedan några år Creative Director på Synsam. Den andra utställningen visar modern keramisk design med många kända namn från en stor donation.

Därefter fortsätter vi till Skissernas Museum i Lund, där vi först serveras en sen lunch i muséets restaurang. Vi får en guidad visning av sommarens utställning om arkitekten Sigurd Lewerentz 1885-1975, en av Sveriges internationellt sett mest uppmärksammade arkitekter, samt delar av ordinarie samlingar.

Dagens sista besök blir Moderna Museet Malmö, där vi får en guidad visning av utställningen med porträttmålaren Lotte Laserstein 1898-1993, verksam i Tyskland och Sverige. Född i Ostpreussen och utbildad i Berlin. Hon hade stora framgångar med porträtt av unga moderna kvinnor i 1920-talets Weimarrepublik och var influerad av dåtidens kvinnliga frigörelse. Till Sverige kom hon 1937 och stannade för gott. Under 2000-talet har intresset för Lotte Laserstein vuxit och hennes konstnärskap återupptäckts genom ett antal uppmärksammade utställningar i både Sverige och utlandet. Samtidigt pågår en utställning med den Guadeloupe- födde konstnären Jimmy Robert. Det finns möjlighet att ta en kvällsfika på egen bekostnad i museets kafé innan vi återvänder till Göteborg.

Torsdag 1 juni kl 08.30 – ca 21.00 Götaplatsen, buss framkörd 08.15. 1 120 kr inkl entréer och guidningar, förmiddagskaffe och smörgås, lunch. | Max 50 deltagare.

Biljetter

  • Dagsresa till Halland - Skåne

    Bussresa inkl. entréer och guidningar, förmiddagskaffe och smörgås, lunch.

    1 120,00 kr
    Försäljning avslutad

Totalt

0,00 kr

Dela detta evenemang

bottom of page