top of page

tors 03 mars

|

Vasagatan 39, 411 37 Göteborg, Sverige

Temavandring på Röhsska, grupp 2, max 20 deltagare

Anmälan öppen från 10 januari 2022, kl 08.00. Denna avser visning start kl 12.45, grupp 2.

Temavandring på Röhsska, grupp 2, max 20 deltagare
Temavandring på Röhsska, grupp 2, max 20 deltagare

Tid och plats

03 mars 2022 12:45

Vasagatan 39, 411 37 Göteborg, Sverige

Om evenemanget

Från antika vaser och koptiska textilier till flamskvävar och småländskt glas. Välkommen på en visning där vi med utgångspunkt i hundratals föremål från museets samlingar utforskar design och konsthantverk som en del av ständigt skiftande globala nätverk. Vilka resor har föremålen gjort innan de hamnade i museets samling? På vilket sätt kan man förstå varför snarlika motiv och mönster dyker upp i olika kulturer och skilda tidsepoker? Hur påverkar lokala naturresurser utformningen av och handeln med design? Med hjälp av tre teman – proveniens, material och bild – fördjupar vi oss i föremålens resor och hur de förhåller sig till varandra över tid och rum.

   I utställningen, som är ett samarbete med den internationella designtidskriften MacGuffin, visas över 200 föremål av olika kulturella, geografiska och historiska ursprung.

Biljetter

  • Temavandring Röhsska, grupp 2

    Biljetten avser grupp 2, kl 12.45. Max 20 deltagare/grupp, två grupper direkt efter varandra. Observera priset avser guidning. Entréavgift tillkommer och betalas till Röhsska museet på plats. Se mer information på hemsidan/GKF Magasin.

    80,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page