top of page

tors 20 apr.

|

Götaplatsen

Utforska konsten i Norrköping

Dagsresa

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Utforska konsten i Norrköping
Utforska konsten i Norrköping

Tid och plats

20 apr. 07:00 – 20:30

Götaplatsen, Götaplatsen, Göteborg, Sverige

Om evenemanget

På vägen till Norrköping, i höjd med Jönköping, får vi fika på Brunstorps Trädgårdscafé bland gröna fält och utsikt över Vättern. Väl i Norrköping börjar vi med en visning av Ståhl Collection, en privat samling på 1900 kvadratmeter inrymd i Yllefabriken, en av Norrköpings vackra gamla textilfabriker som lades ner på 50-talet. Den har ett centralt läge vid Norrköpings intressanta industrilandskap, precis intill Motala ström, strax ovanför det forsande vattnet. Ägaren Mikael Ståhl har samlat konst sedan början av 1980-talet. Idag har han en omfattande samling av samtidskonst med helt unika kvaliteter och internationell lyskraft. Här finns namn som Jan Håfström, Cajsa von Zeipel, Louise Bourgeois, Ai Wei Wei som några exempel.

Därefter tar vi oss till Restaurang Enoteket på Laxholmen för lunch. Vi fortsätter till Norrköpings konstmuseum, som har en av Sveriges främsta konstsamlingar inom modernism och samtidskonst. Här finns också en grönskande skulpturpark som utgör en lugn oas mitt i staden.

Konstmuseet ansvarar också för den offentliga konsten i staden. Det finns många konstverk utomhus av bland andra Ernst Billgren, Cecilia Edefalk, Eric Grate, Arne Jones och Maria Miesenberger. På vägen hem kör vi genom centrum och tittar på en del av stadens offentliga konstverk från bussen så länge tiden medger. Därefter går bussen vidare till Göteborg med kort stopp för bensträckare.

Torsdag 20 april kl 07.00-20.30 | Götaplatsen, buss framkörd 06.45. 1 070 kr inkl. 2 visningar 2 entréer, lunch, en fika. | Max 50 deltagare.

Biljetter

  • Dagresa - Norrköping

    Bussresa inkl. 2 visningar 2 entréer, lunch, en fika.

    1 070,00 kr
    Slutsåld

Detta evenemang är slutsålt

Dela detta evenemang

bottom of page