top of page

Pågående utställningar

Ida-Lovisa Rudolfsson

Det var från fåglarna orden kom

Vernissage lördag 14 januari 12-16
Utställningen pågår 14 januari – 12 februari

Öppet tisdag-fredag 13-17, lördag-söndag 12-16

Att hålla fast i det förlorade med berättelser, att försöka fånga det flyktiga med stygn. 

 

Ida-Lovisa Rudolfssons arbete har beskrivits som brodyrlyrik. Broderi och lyrik. Ett textilt bildbyggande där det narrativa är centralt och där trådar blir till rep som ringlar från verkliga skeenden, genom omsorgsfullt möblerade scenrum, till det surrealistiskt drömda och sedan kanske tillbaka igen. Om inte ett stort hål dyker upp på vägen. Hon bygger sina rum med stygn, textilfärg och bitar av gamla lakan. Bit för bit växer de broderade collagevärldarna fram. Blir till vardagliga spelplatser, där något precis har hänt, eller där något alldeles strax ska hända. För något ska väl hända? Det är väl därför vi är här?

Ida-Lovisa Rudolfsson är född 1979, uppvuxen i Stenungsund och numera bosatt på Orust. Hon är verksam som textilkonstnär sedan 2010, med en masterexamen från Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg. Hennes verk har visats vid ett flertal utställningar i Sverige såväl som internationellt, och hon finns bland annat representerad i Röhsska museets och Nationalmuseums samlingar. Hon tilldelades Sten A Olsson Kulturstipendium 2016.

Gaby Berglund Cárdenas

Home, Bark and Handmade Paper

Vernissage lördag 14 januari 12-16
Utställningen pågår 14 januari – 12 februari

Öppet tisdag-fredag 13-17, lördag-söndag 12-16

Gaby Berglund Cárdenas, född i Ecuador, har kallat många städer i Asien, USA och Europa för "hemma" innan hon åter slog sig ner i Sverige 2019. Hon tog en masterexamen i konst vid Kyungsung University i Busan, Sydkorea 2011. Cárdenas process involverar medvetet ritualer av upprepning och flöde, som antyder kluvenheten mellan heligt och profant, öst och väst, lätthet och tyngd, skapa och skala bort.

7. Beginning.jpg


Oavsett om hon uppträder, gör installationer, objekt, grafik eller artist's books, blir den repetitiva aspekten i hennes process, en meditativ ritual för att utforska den fundamentala osäkerheten i tid, rum och varelse eller sociala ojämlikheter med avseende på kön, migration eller etnicitet. Tråd, bläck, tyg, metall och handgjort papper används på metaforiska sätt, samtidigt respekteras hållbarheten.

I över ett decennium har den svensk-ecuadorianska konstnären Cárdenas haft internationella utställningar på prestigefyllda gallerier och museer som Wichita Falls Museum i Texas, USA, Koehnline Museum of Art i Chicago, USA, Beaney Museum of Canterbury i Storbritannien, Hangaram Museum i Seoul, Sydkorea och Lawndale Art Center i Houston, USA.

bottom of page