KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR

FÖNSTERUTSTÄLLNING 3 juli - 8 augusti
i Konstföreningens fönster på Kastellgatan 9

Björn Hegardt och Theo Ågren

Björn Hegardt och Theo Ågren har arbetat tillsammans sedan de studerade vid Kunstakademiet i Trondheim 1997-2001. Gemensamt i deras projekt är ett intresse för rummet och dess gränser, både visuellt och kontextuellt. Med en blandning av humor och allvar visar de interiörer som utmanar tyngdkraften, frusna ögonblick som får en karaktär av att leva sina egna liv. De skapar tredimensionella tablåer, där optiska illusioner är ett genomgående tema.

Björn Hegardt är född 1974 i Örebro, bor och arbetar i Berlin och Oslo.

Theo Ågren är född 1971 i Borås, bor och arbetar i Sätila.

På Göteborgs Konstförening kommer de att visa en tredimensionell tablå, en platsspecifik installation som kan ses från galleriets fönster.

Mer om konstnärernas tidigare arbete:

Bengt Johansson och Fredrik Johansson

20 augusti - 12 september 2021

Bengt Johansson.jpg

Bengt Johansson

Fredrik Johansson.jpg

Fredrik Johansson

Göteborgs konstförening firar extra under Kulturkalaset

På fredagskvällen den 20 augusti öppnar höstsäsongens utställningar med förvernissage i galleriet på Kastellgatan 9.

I Stora Galleriet visar Bengt Johansson måleri och i Lilla Galleriet  Fredrik Johansson, måleri.

Konstnärerna finns självklart på plats.

Till kvällens förvernissage blir det festligheter med musik, poesi och trumvirvel för att fira lite extra efter svåra pandemitider.

Förvernissage   fredag 20 augusti kl 18-20

Vernissage        lördag 21 augusti kl 12-18